Intalnirea lunara

Discutii despre forum, Intalnirea lunara, Iesiri si excursii

Re: Intalnirea lunara

Mesajde johanna » Mar Iun 23, 2009 10:02 am

Dorin, vad ca ai fost placut impresionat de sesiunea fashion, ma bucur de asta, desi am vazut si pareri contra, referitoare la un subiect fara a fi documentat in prealabil. Personal, mi se par aiurea sesiunile foto in Unirii. In Timisoara au aparut o gramada de fotografi, care mai de care cu pretentii mai mari, dar cu ce rezultate? Ceea ce a fost marti, a fost ceva mai deosebit, care sare un pic din tiparul fotografiilor de pe net, dar mai este mult de lucru. Pe mine genul acesta de fotografii m-ar interesa, daca ar mai fi ocazii...
Prin complex, daca faci niste flyere, cu sigurata vei gasi tinere dornice de afirmare, dar ai grija, imediat se termina anul universitar si va fi pustiu.
johanna

Mesajde mzegrea » Mar Iun 23, 2009 10:58 am

1 Cred ca discutiile despre acest subiect ar trebui unificat pe un singur forum mai potrivit dupa mine ar fi la "Fashion foto shooting" sau de deschis un topic nou. La organizare nu se potriveste deloc iar cu invitarea acolo nu e cazul. Mai bine se organizeaza niste intalniri dedicate de pregatire a sesiunii unde se discuta doar lucruri legate de subiect si numai de cei interesati.
2 Acest gen de sedinte foto trebuie pregatite Piata Unirii poate fi la fel de bun sau de nepotrivit ca oricare altul depinde ce urmaresti si ce reusesti sa obtii
3 Afise la facultati nu cred ca e potrivit de pus (unele vor crede ca vrei sa le iei de nevasta altele din potriva ca vrei sa abuzezi de ele si nici nu stiu cu ce se mananca treaba asta)
Modelele trebuie abordate din lumea lor si exista scoli si cursuri de modele cat si din lumea artei specifice astea inteleg despre ce e vorba. Cele tinere la inceput de drum atat creatoare cat si modele de regula nu-si permit si un fotograf si cred ca ar fi dispuse la o asemenea colaborare pana la urma )
Eu cunosc pe cineva care a activat o vreme in lumea modelingului si eventual as putea sa ma interesez macar daca conceptul meu e valabil si daca da unde si cum pot fi contactate persoane in directia asta.
mzegrea

Locaţie: Timisoara

Mesajde DorinDXN » Mar Iun 23, 2009 11:24 am

Ma gandeam doar la sarea si piperul viitoarei intalniri fototm, oricum prezentat intr-un cadru semi-oficial, de genul grupul amatorilor de fotografie invitand grupul amatorilor de fotomodelism, sa zicem, Nu Dorin invita.
Si fotografii sunt dornici sa experimenteze imaginea modelului, dar si modelul sa simta cum e sa pozezi.
Sesiunea foto in Unirii are un mare avantaj, utilizeaza un loc public, foarte vizitat, acolo poti fi "din intamplare" si poti sa intri in joc doar cand ceea ce vezi iti place sau ai inteles, ca model.
Zice-se ca un cercetator a vrut sa studieze pe cineva prin gaura cheii si a vazut un ochi mare caprui.
Castigul ar fi de ambele parti ale obiectivului, cred.
Pentru sesiuni mai organizate, cu tematica clara, contactarea modelelor prin cai din lumea lor este o garantie a unui succes mai substantial, desi agentiile si scolile de profil pot avea reguli/contracte care sa incorseteze sau sa coste.

Dorin
DorinDXN

Mesajde dughir » Mar Iun 30, 2009 2:30 pm

Am o propunere pentru a mai diversifica puţin "conţinutul" întâlnirilor lunare.

Am putea să stabilim pentru fiecare întâlnire lunară câte o temă care s-ar preta la fotografia în grup. Astfel, am ieşi la pozat, am admira ce, cum şi cu ce pozează colegii de forum şi am schimba păreri între noi. Scopul este de a învăţa câte ceva unul de la celălalt. Consider că o întâlnire "de lucru" ar fi foarte utilă mai ales pentru colegii noştri care se află la început de drum în domeniul fotografic. Mulţi dintre menbrii s-au înscris pe acest forum cu speranţa de a învăţa câte ceva. Ori asta nu se poate decât punând mâna şi facând poze. La sfârşit putem să ne aşezăm la o bere şi să mai flecărim puţin.

Subiectul pentru întâlnirea din iulie propun să fie "street photo": ieşim pe stradă şi încercăm să surprindem diverse subiecte (oameni, copii, anunţuri stradale haioase, situaţii comice, etc.).
Canon forever... + alte câteva (peste 100) jucării foto
http://www.dughir.ro http://www.pano360.ro http://www.europhoto.ro
dughir

Mesajde mzegrea » Mar Iun 30, 2009 3:12 pm

Da sunt intru totul deacord. Sectiunea cu berea pare a fi cea mai atractiva. La povestea cu "agatat" modele nu prea ma pricep si ma cam "rusinez" dar sper in ajutorul colegilor.

Acum lasand gluma in urma unei asemenea sedinte in comun poate rezulta un material interesant. Daca toti participantii sau macar cativa, pun la dispozitie o selectie din captura care poate fi analizata, dezbatuta si comentata, la o alta bere, sau si pe net dar pe net e mai sec mai "BANAL" si oricum impersonal. Hop... chiar, ... intalniri cu un leptop si o bere, suc, apa plata cu lamaie ma rog ceva acolo, ar putea fi o treaba. Ar mai avea un avantaj ca se pot arata mai multe fotografii si ev. cei ce au o jena cu postatul ar fi intr-un cadru restrans iar comentarile pot fi mai complexe prin viu grai. (Cu toate ca la cat de vast e internetul poti constata cu surprindere ca nu ai nici o vizita pe site.) Dar. tare ma tem ca vor fi iar aceiasi cativa si gata.
Sa auzim numai de bine :evil:
mzegrea

Mesajde Relu Stanciu » Mar Iun 30, 2009 10:05 pm

Fiind cred, cel mai nou in echipa, consider ca propunerea este intr-adevar folositoare pentru un amator si incepator ca mine. De asemenea, neavand nici experienta si nici "ochiul" format ca si al vostru, ideea de a dezbate la fata locului sau mai corect "la cald" fotografiile facute mi se pare foarte buna asa ca abia astept sa ne intalnim.
Relu Stanciu

Mesajde alex crisan » Mar Iun 30, 2009 11:27 pm

Chiar ar fi mai ok asa...deci..pe cand urmatoarea ?
“Lieutenant, we’re paratroopers. We’re supposed to be surrounded!”

Richard D. Winters
E-Company
506th Parachute Infantry Regiment
alex crisan

Mesajde Cristian Boldisteanu » Mie Iul 01, 2009 7:21 am

As usual, in prima vineri din luna, adica poimaine. Azi trimit spamul de anunt.

C.
Cristian Boldisteanu

Locaţie: Timișoara, Romania

Mesajde DorinDXN » Mie Iul 01, 2009 11:44 am

Cristian Boldisteanu scrie:As usual, in prima vineri din luna, adica poimaine. Azi trimit spamul de anunt.

C.

referitor la spamul de anunt, as ruga, daca se poate, sa fie inclusa si o nota referitor la placutele cadou pentru cei care sunt pe lista
viewtopic.php?f=5&t=112
ii rog sa aiba buletinul/cartea de identitate, deoarece nu-i cunosc pe toti dupa nume
am sa le aduc vineri sa le inmanez.

Multumesc.

Dorin
DorinDXN

Mesajde dughir » Vin Iul 03, 2009 10:45 pm

Niste poze in infrarosu facute astazi:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine